Beállítás kezdőlapnak
 
Keresés az archívumban:     
HÍREK       TRIPLEX RÁDIÓ       ADATBÁZIS KATALÓGUS       
Európa | Eurorégió | Gazdaság | Kultúra, oktatás, vallás | Tudomány | Környezetvédelem | Turizmus | Média | Sport | Ifjúság | Egyetemek | Civil szervezetek | Közlekedés | Rendőrségi hírek | Egészség | Önkormányzat | Katasztrófavédelem | Határrendészet

 RMA ALAPÍTVÁNY

Radio:
 SzegedLIVE


Időjárás

 Hőmérséklet: ° CPénzváltás
 
=
 


Határátkelők

Menetrendek

Szótárak

Média

Keresőprogramok

Apróhirdetések


 Ingatlanok energetikai felújítására nyert forrást a Kaszaperi önkormányzat
  Kaszaper önkormányzata sikeres pályázott a TOP-Plusz keretében az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére kiírt pályázaton. Az önkormányzat az energetikailag rossz állapotú Humán Szolgáltató és Gondozási Központ, a kultúrház épület, valamint a községháza épületének az energetikai felújítását valósítja meg ebből a forrásból. Humán Szolgáltató és Gondozási Központban korszerűsítik a fűtési rendszert, és hő-szigetelik a födémet. A művelődési háznál a tetőtéri zárófödém utólagos hőszigetelését végzik el mintegy 240 négyzetméteren, valamint a homlokzatok utólagos hőszigetelése is megvalósul 560 négyzetméteres felületen. Itt is korszerűsítik a fűtési rendszert. A községháza épületén szintén ezek a munkák várnak kivitelezésre. A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja, 2024. decembere. A fejlesztés a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.
2023.03.24. 07:22
 Egyre többen étkeznek a kötegyáni konyháról
  Kötegyánban igyekeznek költséghatékonyan működtetni a konyhát, számolt be a polgármester asszony. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia, elmondta, a megemelkedett élelmiszerárak miatt minél több ételt helyben készítenek el, mert így olcsóbb, mint ha készen vásárolnák. Ennek megfelelően meglepetésként linzert és uzsonnára kiflit is sütöttek. A konyha munkatársai a savanyúságokat és a kompótokat is maguk készítik, nem pedig készen veszik, mivel egyre nő az étkezők száma. A konyhán sütnek, főznek az óvoda, az általános iskola, az idősek otthona, a szociális étkezők, valamint a vendégétkezők számára. Diétás ételeket is tudnak készíteni, mert megfelelő végzettséggel rendelkező szakembereket alkalmaznak.
2023.03.24. 07:21
 Perselyadományok a Szentföldön élő keresztények megsegítésére
  Vasárnap, nagyböjt 5. vasárnapján minden magyarországi katolikus templomban a Szentföldön élő keresztények megsegítésére történik a perselyadományok gyűjtése.
2023.03.24. 07:18
 A Városi Keresztút március 29-én, szerdán 19 órakor indul a Dómból
  A Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség 18. alkalommal szervezi a Városi Keresztutat, mely március 29-én, szerdán 19 órakor a Dómból indul és oda is érkezik vissza. Ferenc pápa Magyarországi látogatására készülve a Városi Keresztút mottója, melyet Ferenc pápa 2021. szeptember 12-i budapesti beszédéből, emeltek ki, „A kereszt híd a múlt és a jövő között.” A Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség, a szegedi katolikus szakkollégiumok és ifjúsági közösségek közreműködésével megvalósuló keresztútra, a szervezők hívnak és várnak mindenkit. A menethez bárki csatlakozhat, aki a húsvéti készület jegyében szívesen részt venne az egész Szegedet átfogó imádságban, melyet városért, hazánkért és a világ békéjéért ajánlanak fel a résztvevők.
2023.03.23. 20:20
 Megújul a Feszty-körképnek helyet adó Rotunda épülete
  A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében megújul az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban a Feszty-körképnek helyet adó Rotunda épülete. A fejlesztéseknek köszönhetően a korábbi földgáz felhasználás teljes mértékben kiváltásra kerül. Az épület klimatizálását geotermikus-, valamint napenergia felhasználására épülő új modern rendszer biztosítja. A projekt 1 milliárd forint támogatásból valósul meg, és várhatóan 2023.október 13.-ra fejeződik be.
2023.03.23. 06:20
 Újabb értékek kerültek a helyi értéktárban
  Orosháza számtalan értékkel rendelkezik, melyekre joggal büszkék a városlakók, melyeket a Települési Értéktár őriz. Az Értéktár Bizottság 2013. októberében azzal a céllal alakult meg, hogy lajstromba vegye az egyedi, megkülönböztetésre alkalmas, kiemelésre méltó helyi értékeket. Ide sorolható többek között a búzacsíramálé, az orosházi kenyér, kolbász, kulcsos kalács, a nyolc tojásos száraztészta, az orosházi kacsa- és libamáj, az üvegipar, Mokry Sámuel, Justh Zsigmond, Thék Endre élete és munkássága. A megörökített épületek helytörténetileg nagy jelentőséggel bírnak. Most egy sportot is kitüntetett figyelmével a bizottság. Bekerült az orosházi helyi értékek közé a „magyarbiliárd” címmel felterjesztett, sport kategóriába sorolt érték, mely Orosházán is a sport és a szabadidő eltöltésének egyik népszerű formája.
2023.03.23. 06:18
 Átadták a Békés Vármegye Szlovákságért-díjakat Csorváson
  Közel száz résztvevővel tartották meg Csorváson Békés Vármegye Szlovák Önkormányzatának szakmai fórumát. A rendezvényen szó volt a tájházak, múzeumok munkájáról, aktuális feladatairól. A Magyar Értéktár Könyvkiadó vezetői tájékoztatást adtak a jelenlévőknek a Békés vármegye szlovákságáról készülő könyvükről. Az eseményen Krajcsovicz Andrásné, Békés Vármegye Szlovák Önkormányzatának elnöke átadta a Békés Vármegye Szlovákságáért-díjakat. A kitüntetést Lipták Jánosnénak, a Csabai Szlovákok Szervezete és a Szlovák Kultúra Háza munkatársának, valamint Kesjár Mátyásnak, a csabaszabadi szlovák önkormányzat elnökének munkájuk elismeréseként ítélték oda.
2023.03.23. 06:17
 Csatlakozni lehet a lelki adoptálás mozgalmához
  Március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén a 18 órakor kezdődő ünnepi szentmisét a megfogant életekért ajánlják fel a Dómban. A szentmise után rövid szertartásban tesznek ígéretet mindazok, akik vállalják, hogy kilenc hónapon keresztül egy rövid imádságot és napi egy tized rózsafüzért imádkoznak egy veszélyben lévő megfogant magzatért, így csatlakozva a lelki adoptálás mozgalmához.
2023.03.23. 06:15
 Lelki napot tartanak március 25-én Szegeden a Katolikus Házba
  A CsaládKözPont lelki napra hívja a gyászolókat és az özvegyeket március 25-én, szombaton 9 és 16 óra között Szegeden a Katolikus Házba. A lelki napot Thorday Attila esperes, újszegedi plébános tartja. A jelentkezéseket március 22-ig várták a CsaládKözPont elérhetőségein.
2023.03.23. 06:12
 
Korábbi híreinkContact Us | Webmaster | Advertise with Us
2003-2021 RMA Regional Media Foundation. All rights reserved.
 Támogatók:

 TriplexRegioNet

 

 Partnerek:

 WETA-2001 Bt.

 Bruxinfo

 Magyar Színházi Portál

 mti_felhasználó

 Magyar Katolikus Rádió

 Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság

 Békés megye összefog

 

 MTI