Beállítás kezdőlapnak
     
Keresés az archívumban:     
HÍREK       TRIPLEX RÁDIÓ       ADATBÁZIS KATALÓGUS       
Európa | Eurorégió | Gazdaság | Kultúra, oktatás, vallás | Tudomány | Környezetvédelem | Turizmus | Média | Sport | Ifjúság | Egyetemek | Civil szervezetek | Közlekedés | Rendőrségi hírek | Egészség | Önkormányzat | Katasztrófavédelem | Határrendészet

 RMA ALAPÍTVÁNY

Radio:
 SzegedLIVE


Időjárás

 Hőmérséklet: ° CPénzváltás
 
=
 


Határátkelők

Menetrendek

Szótárak

Média

Keresőprogramok

Apróhirdetések


 A Kodolányi kínálatáról tartottak bemutatót
  Minőségi oktatást és versenyképes tudást kínál a Kodolányi János Egyetem, mindezt helyben, családias légkörben – derült ki a felsőoktatási intézmény központi székhely igazgatója által tartott bemutatón, tudósít az OrsCafé. A Táncsics Mihály gimnázium tanulói azokkal a szakokkal ismerkedtek meg, melyek a Kodolányi János Egyetem képzési kínálatában szerepelnek. Malatyinszki Szilárd, a Kodolányi János Egyetem központi székhely igazgatója elmondta, az egyetem kiemelt figyelmet fordít az informatikai terület legújabb vívmányainak használatára, ezáltal távoktatási keretek között is gond nélkül részt vehet a hallgató az előadásokon, illetve vizsgákon. Hozzátette az intézmény bármely szakára be lehet adni jelentkezést, így akár távoktatási formában a Skype for Business elnevezésű alkalmazással online is részt lehet venni az órákon. Az egyetem fontosnak tartja, hogy hallgatóik látókörét kiszélesítsék és nyelvtudásukat fejlesszék. Az Erasmus+ program keretében a világ több pontján, a Kodolányi egyetem partnerintézményeiben összesen fél évet tölthetnek el a hallgatók.
2019.01.23. 09:07
 Verasztó Antal: A zsákos ember
  A Justh Zsigmond Városi Könyvtárban a magyar kultúra napjához kapcsolódóan ma 17 órától Verasztó Antal: A zsákos ember című könyvének bemutatójára, és dedikálásra kerül sor. A házigazda: Buzai Csaba könyvtárigazgató lesz. A rendezvény ingyenes. A kötet a helyszínen megvásárolhatják az érdeklődők.
2019.01.23. 09:06
 Ismét győzött az ONKC
  Második felkészülési edzőmérkőzésén is nyerni tudott az Orosházi Női Kézilabda Club NB I. B-s női együttese. Az orosháziak a NB I. B Nyugati csoportjában hetedik helyen álló Pénzügyőr SE csapatát fogadták. Az ONKC annak ellenére nyerni tudott, hogy többen betegség miatt nem állhattak Vágó Attila rendelkezésére. ONKC-Pénzügyőr 29–28.
2019.01.23. 09:04
 Havas, csúszós utakra figyelmeztet a rendőrség
  A megváltozott útviszonyoknak megfelelő közlekedés fokozott figyelmet igényel a járművezetőktől. A rendőrség felhívásából kiderül, hogy a csapadékos időjárás miatt a gépkocsivezetőknek közlekedéskor tekintettel kell lenniük a korlátozott látási viszonyokra, valamint a csúszós utakra, amelyek a szokásosnál is jóval óvatosabb vezetést kívánnak meg. A járművek sebességét érdemes úgy mérsékelni, hogy biztonságosan tudjanak haladni, és ha megcsúszik az autó, akkor is korrigálni tudják a mozgását. A sebességen kívül jobban szem előtt kell tartani a követési távolságot, és a gyalogos-átkelőhelyek környékén sem árt a fokozott cvóvatosság.
2019.01.23. 09:04
 Rendezvények a Magyar Kultúra Napján
  Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert közös, Libikóka című pódiumestjét tartották meg tegnap este a Petőfi Művelődési Központban. Az ingyenes programra több mint háromszázan voltak kíváncsiak. Dávid Zoltán, polgármester az előadás előtt szólt a megjelentekhez, kiemelte, hogy a város kulturális életét nyitottság és összefogás jellemzi. Az ismert író és a népszerű zeneszerző előadásban anyáink, apáink történeteit dalba foglalva adtak át a közönségnek.
2019.01.22. 08:29
 Nemes Jeles László, Napszállta című filmje a Petőfi Művelődési Központban
  A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Petőfi Művelődési Központban ma az ingyenes programsorozaton belül fim vetítésre várják az érdeklődőket. Este hat órai kezdettel Nemes Jeles László, Napszállta című filmjét láthatják.
2019.01.22. 08:29
 Verasztó Antal könyvének bemutatója
  A Justh Zsigmond Városi Könyvtárban ugyan csak a magyar kultúra napjához kapcsolódóan január 23-án, szerdán 17 órától Verasztó Antal: A zsákos ember című könyvének bemutatójára, és dedikálásra kerül sor. A házigazda: Buzai Csaba könyvtárigazgató lesz. A rendezvény ingyenes. A kötet a helyszínen megvásárolhatják az érdeklődők.
2019.01.22. 08:28
 Sportdiplomáciai sikert aratott a Békéscsabai Röplabda Sport Egyesület
  Jelentős sportdiplomáciai sikert aratott a Békéscsabai Röplabda Sport Egyesület, mivel elnyerte a Közép-európai Liga négyes döntőjének rendezési jogát. Az érintett csapatok kiléte, a következő hetek során derül ki, mert az alapszakaszból még néhány mérkőzés hátra van. Így még nem lehet tudni, hogy kikkel kell megmérkőznie a Swietelsky - Békéscsaba csapatának a címvédéshez. Az eseményt a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban március 9-én és 10.-én rendezik meg.
2019.01.22. 08:27
 Tiltott fegyverviselésért állítottak elő két férfit
  Nagyszénáson egy illegálisan működő autószerelő műhelyben házkutatást tartottak a rendőrök még tavaly májusban. Egy távcsöves puskát, egy flóbert pisztolyt és lőszereket foglaltak le. Az 56 éves nagyszénási férfi kihallgatásán azt állította, hogy a puskát és a lőszereket egyik orosházi ismerőse vitte el hozzá, aki arra kérte, hogy tárolja azokat. A rendőrök a 60 éves orosházi férfi lakóházát is átkutatták. A házhoz tartozó műhelyben két fegyvert, lőszereket és a fegyverek szereléséhez, átalakításához használható szerszámokat, gépeket, találtak. A fegyverek tartására egyik férfinak sem volt engedélye. Mindkét férfi ellen a Békéscsabai Rendőrkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrség befejezte a nyomozást és az ügy iratait tegnap továbbította az ügyészségre.
2019.01.22. 08:26
 
Korábbi híreinkContact Us | Webmaster | Advertise with Us
2003-2017 RMA Regional Media Foundation. All rights reserved.
 Támogatók:

 TriplexRegioNet

 

 Partnerek:

 WETA-2001 Bt.

 Bruxinfo

 Magyar Színházi Portál

 mti_felhasználó

 Magyar Katolikus Rádió

 Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság