Beállítás kezdőlapnak
     
Keresés az archívumban:     
HÍREK       TRIPLEX RÁDIÓ       ADATBÁZIS KATALÓGUS       
Európa | Eurorégió | Gazdaság | Kultúra, oktatás, vallás | Tudomány | Környezetvédelem | Turizmus | Média | Sport | Ifjúság | Egyetemek | Civil szervezetek | Közlekedés | Rendőrségi hírek | Egészség | Önkormányzat | Katasztrófavédelem | Határrendészet

 RMA ALAPÍTVÁNY

Radio:
 SzegedLIVE


Időjárás

 Hőmérséklet: ° CPénzváltás
 
=
 


Határátkelők

Menetrendek

Szótárak

Média

Keresőprogramok

Apróhirdetések


 Horváth Mihály a megyei önkormányzati hivatal új jegyzője
  Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke november 11- vel a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal jegyzői állására kiírt pályázatokat elbírálta. A bírálatot követően dr. Horváth Mihályt - aki 2014. október 14-től dolgozott a megyei önkormányzatnál aljegyzőként - nevezte ki a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal jegyzőjének. Horváth Mihály több évtizedes közigazgatási vezetői gyakorlattal rendelkezik, tagja az Országos Közigazgatási Vizsgabizottságnak, tevékenyen részt vállal a közigazgatásban dolgozók felkészítésében, vizsgáztatásában. 2014-óta a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program végrehajtásának szakmai irányító vezetője.
2019.11.14. 07:27
 Péntek esti beszélgetések Gellértegyházán
  Péntek esti beszélgetések címmel invitálja baráti beszélgetésekre a Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány mindazokat, akik érdeklődnek történelmi, néprajzi, régészeti, természetvédelmi, környezeti vagy más, menet közben felvetődő témák iránt. A beszélgetést november 15-én pénteken, délután tartják Gellértegyházán, a Történelmi Emlékparkban, 15 és 18 óra között. Az előadás témája: a Kárpát medencébe érkező nomád népek – a legfrissebb tudományos eredmények tükrében. Az előadást Szabó Dávid, az SZTE történész hallgatója tartja.
2019.11.14. 07:26
 Ismét az orosháziak döntenek az adventi óriás koszorú színeiről
  A szervezők már javában készítik elő az Orosházi Advent 2019-es eseményeit, és ahogy az elmúlt években, most is várják a felajánlást a város karácsonyfájára, amelyet a Főtéren állítanak fel. Emellett fenyőgallyakat is keresnek nagy mennyiségben, amelyekből az Oros-haza Baráti Kör tagjai ismét megépítik az óriás adventi koszorút. A Kör felhívással fordult az orosházi polgárokhoz: döntsenek arról, hogy milyen szalagokat rendeljenek a koszorúhoz. Az már biztos, hogy a két szín közül az egyik az arany lesz. De mit társítsanak mellé? Fehéret? Almazöldet? Az idei javaslatokat a Baráti Kör Facebook oldalán tehetik meg, november 20.-ig.
2019.11.14. 07:26
 A Laluska család mutatkozik be az Alma a fájától rendezvénysorozat keretében a Petőfi Művelődési Központban
  Pénteken, a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor termében folytatódik 18 órától az Alma a fájától rendezvénysorozat. Laluska János útépítő technikus, Laluska Zsolt agrármérnök és Laluska Zoltán hegedűművész lesznek a műsor vendégei.
2019.11.14. 07:25
 Mammográfiás vizsgálat az Orosházi Kórházban
  Mammográfiás és egyéb szűrővizsgálatokra várják november 15-én, pénteken 14 és 19 óra között az Orosházi Kórházba a 45 és 65 év közötti behívó levéllel rendelkező hölgyeket, valamint azokat, akik nem vettek részt az elmúlt egy évben mammográfiás vizsgálaton.
2019.11.14. 07:24
 Ismét határsértőket fogtak el a rendőrök Kétegyházán
  Négy határsértőt fogtak el a rendőrök 2019. november 14-én 4 óra 45 perckor Békés megyében. Mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat, és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök előállítják őket a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, ahol megtörténik a meghallgatásuk.
2019.11.14. 06:23
 Elismerést kapott a Linamar
  Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. által kiírt pályázaton a Linamar Hungary Zrt. a harmadik helyet szerezte meg. A pályázat során olyan felelős foglalkoztatókat, kerestek, akik az emberi erőforrást vállalatuk legfontosabb értékeként kezelik és megtartásuk, fejlesztésük és jóllétük érdekében erőfeszítéseket is tesznek. Az orosházi vállalat már évek óta megméreti magát az OFA pályázatán, ahol felelős foglalkoztató cégek indultak. A 2000-nél több munkavállalót foglalkoztató nagyvállalatok kategóriájában a Linamar idei pályázatra benyújtott anyaga, a harmadik helyen végzett. Ez azt mutatja, hogy jó úton haladnak. A családi és egészségnapjuk, sportnapjuk és számos közösségépítő rendezvényük mellett az idei évben egész nyáron táboroztatást biztosítottak munkavállalóik gyermekeinek, és tovább tudták fejleszteni jótékonysági futóversenyüket is, amit rekord összegű adománnyal zártak, írja közleményében az orosházi vállalat.
2019.11.13. 08:06
 Háziorvosoknak tartottak munkaértekezletet az Orosházi Kórházban
  A Békés Megyei Kormányhivatal az Orosházi- és a Mezőkovácsházai járás háziorvosainak tartott munkaértekezletet. A veszettség elleni vakcináció, a bőrgyógyászati-, sebészeti- és belgyógyászati tudnivalók, a fertőző betegségek felügyelete és a közelgő influenza szezon voltak a témák. Az évente megrendezett találkozó célja, hogy erősödjön a hatóság és a háziorvosok közötti kapcsolattartás. Az Orosházi Kórházban megtartott értekezleten a friss orvosszakmai, népegészségügyi, járványügyi, betegség megelőzési információkról és az államigazgatásban történt változásokról tájékozódtak a háziorvosok. Duray Gergő a kórház főigazgatója az alapellátás, a fekvőbeteg-ellátás és a járóbeteg szakellátás szakmai együttműködésének aktuális kérdéseiről beszélt, hangsúlyozta, a kórház vezetése szeretné, ha az alapellátás és a szakellátás orvosai között szorosabb lenne az együtt működés. A háziorvosoknak a kórház orvosai tartottak tájékoztatót a bőrgyógyászati, a belgyógyászati és a sebészeti szakma jelenlegi kérdéseiről, aktualitásairól, amiben kiemelt figyelmet kapott a sürgősségi beutalás kérdésköre.
2019.11.13. 08:05
 Határsértőket fogtak el Mezőhegyes közelében
  Mezőhegyes közelében, ma 5 óra 40 perc körül elfogtak a rendőrök két külföldit. A határsértők ugandai és nigériai állampolgárnak vallották magukat. A két férfi nem tudta hitelt érdemlően igazolni azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök előállították őket a Battonyai Határrendészeti Kirendeltségre.
2019.11.13. 08:04
 
Korábbi híreinkContact Us | Webmaster | Advertise with Us
2003-2017 RMA Regional Media Foundation. All rights reserved.
 Támogatók:

 TriplexRegioNet

 

 Partnerek:

 WETA-2001 Bt.

 Bruxinfo

 Magyar Színházi Portál

 mti_felhasználó

 Magyar Katolikus Rádió

 Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság