Beállítás kezdőlapnak
     
Keresés az archívumban:     
HÍREK       TRIPLEX RÁDIÓ       ADATBÁZIS KATALÓGUS       
Európa | Eurorégió | Gazdaság | Kultúra, oktatás, vallás | Tudomány | Környezetvédelem | Turizmus | Média | Sport | Ifjúság | Egyetemek | Civil szervezetek | Közlekedés | Rendőrségi hírek | Egészség | Önkormányzat | Katasztrófavédelem | Határrendészet

 RMA ALAPÍTVÁNY

Radio:
 SzegedLIVE


Időjárás

 Hőmérséklet: ° CPénzváltás
 
=
 


Határátkelők

Menetrendek

Szótárak

Média

Keresőprogramok

Apróhirdetések


 Testvérvárosi látogatáson volt Orosháza polgármestere
  Orosháza testvérvárosában Tusnádfürdőn járt a hétvégén Dávid Zoltán polgármester és Németh Béla önkormányzati képviselő, tanácsnok. Az erdélyi település várossá nyilvánításának több mint fél évszázados évfordulóját ünnepelték. Az ilyen testvérvárosi kapcsolatok, mint ami Orosháza és Tusnádfürdő között is fennáll 1995 óta, lehetővé teszik, hogy megmaradjanak, sőt, erősödjenek a határon átívelő magyar-magyar kötelékek, fogalmazott a polgármester.
2019.06.18. 08:43
 Ismét várják a színötösök jelentkezését
  A Békés Megyei Hírlap és a beol.hu idén is meghirdeti a Színötös akciót. Bemutatják azokat az általános iskolás Békés megyei tanulókat, akiknek a bizonyítványukban csupa ötös osztályzat sorakozik, és eredményüket büszkén vállalva jelentkeznek a felhívásra. Jelentkezni a www.beol.hu/szinotos internetes oldalon lehet az ott található űrlap kitöltésével, és a kért dokumentumok feltöltésével. Az űrlap a beol.hu-n elérhető, a jelentkezési határidő július 5.-e. A színötös tanulók portréit a beol.hu-n és a Békés Megyei Hírlapban is megjelentetik. Minden színötös tanuló ajándékot kap, egy-egy belépőjegyet a gyulai várba és az Almásy-kastélyba.
2019.06.18. 08:42
 A rendőrség a vagyonvédelem fontosságára, és a fürdőzés szabályainak betartására hívta fel a figyelmet
  Békéscsabán, az Árpád Gyógy- és Strandfürdőben, tegnap a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési főelőadója, Deák Sándor rendőr százados tartott tájékoztatót a leggyakrabban előforduló veszélyhelyzetekről és azok elkerülésének lehetőségeiről. A nyári szünidőre tekintettel a szakember felhívta a figyelmet arra, hogy a gyermekek nem maradhatnak felügyelet nélkül, még a kerti medencékben sem. A strandokon és a szabad-vizeken kijelölt fürdőhelyeken is folyamatosan legyen mellettük felnőtt. Felhevült testtel, vagy ittas állapotban senki ne menjen vízbe. Vízparton, strandon nem elég törölközővel letakarni a táskát. Ha van, használják az értékmegőrzőt, amennyiben nincs, a társaság egyik tagja mindig maradjon a táskák mellett. A rendőrség kéri, hogy tanácsos egy közelben lakó rokont, vagy megbízható ismerőst megkérni arra, hogy amíg távol vannak, ürítse ki a postaládát, mert a tele postaláda arról árulkodik, hogy a lakók már napok óta nincsenek otthon. Ha van a házon, lakásban biztonsági rendszer, riasztó, akkor azt mindenképpen élesítsék.
2019.06.18. 08:41
 Ismét könyvbemutató a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban
  Verasztó Antal könyvbemutatójával folytatódik június 19-én szerdán 17 órától a 90. Ünnepi Könyvhét a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban. Thék Endre, a méltóságos asztalos című könyv szerzőjével Buzai Csaba, a könyvtár igazgatója beszélget művéről.
2019.06.18. 08:40
 A hét végén Orosházán és Nagyszénáson szerveztek véradást a Véradók Világnapja alkalmából
  Június 14-én világszerte a véradókat ünnepelték. Évente mintegy 80 millió egység vért vesznek. Ennek csupán 32%-a származik a fejlődő országokból, ahol a népesség 82%-a él. Ezen a napon több millió ember előtt tisztelegtek, akik önzetlen adományukkal, vérükkel, életet, reményt adnak beteg embertársaiknak. A Magyar Vöröskereszt a megyében véradással ünnepelt. Ezeken a véradásokon megemlékeztek a világnapról is. Csütörtökön Orosházán, pénteken Nagyszénáson szerveztek véradást, ahol az ott résztvevők nagyobb ajándékot kaptak.
2019.06.17. 11:42
 Javult a szívbetegek ellátása az orosházi kórházban
  Négy mobil holter EKG-készüléket kapott az Orosházi Kórház kardiológiai osztálya. Az új eszközök beszerzését cégek és magánszemélyek, valamint az Orosházi Kórházért Alapítvány támogatta, mint egy 2,5 millió forint összeggel. Az új berendezés pontosabb diagnózist ad, hatékonyabb gyógyulási esélyt biztosít a szívbetegeknek. Az új eszköz a nap 24 órájában a testre rögzített tappancsok segítségével folyamatosan rögzíti a szív működésének adatait. Egy adatelemző szoftver is tartozik hozzá, ami komplexebb és gyorsabb vizsgálati eredményt biztosít. A készülékeket már használják. Ennek köszönhetően az egyik betegnél már idejében felismerték a ritmuszavart, és az érintett beteg meg is kapta a pacemakerét.
2019.06.17. 11:41
 Már lehet jelentkezni a III. Linamar Jótékonysági Futóversenyre
  A Linamar Hungary Zrt. és a BSI Békéscsabai Futónagykövetek közös futásra várják azokat, akik egy jó ügy érdekében szeretnének futni. A teljes bevételt a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványnak ajánlják fel. Az összeget a koraszülött mentő működtetésére fordítják. A Linamar futást szeptember 21-én Gyopárosfürdőn rendezik meg. A gyerekeknek 500 m-t kell teljesíteniük, a felnőttek öt, tíz és 21,3 kilométeres távra nevezhetnek. A honlapon a szükséges felkészüléshez edzésprogramokat is találhatnak. Nevezni online lehet augusztus 19-ig, a www.linamar.hu/hu/futoverseny linken.
2019.06.17. 11:40
 Könyv bemutató az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtárban
  Újabb könyvbemutatóval bővítette a 90. Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódó programjait a Justh Zsigmond Városi Könyvtár. Ma Ruby Shaw, Gázt neki Chiara! című könyvét mutatják be. A szerzővel Debreczeni Cintia beszélget.
2019.06.17. 11:39
 Befejeződött a szegedi Szent Gellért Szeminárium 2018/19-es tanéve
  Június 14-én az utolsó naphoz érkezett a szegedi Szent Gellért Szeminárium 2018/19-es tanéve, számol be az Egyházmegye. A papnövendékek tanévzáró ünnepségen vettek részt a Gál Ferenc Főiskolán. Ezután a Dómban asszisztáltak Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspöknek a tanévzáró szentmisén. A tanév lezárása után pedig hivatalosan is megkezdődött a nyári szünet.

2019.06.17. 11:09
 
Korábbi híreinkContact Us | Webmaster | Advertise with Us
2003-2017 RMA Regional Media Foundation. All rights reserved.
 Támogatók:

 TriplexRegioNet

 

 Partnerek:

 WETA-2001 Bt.

 Bruxinfo

 Magyar Színházi Portál

 mti_felhasználó

 Magyar Katolikus Rádió

 Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság