Beállítás kezdőlapnak
     
Keresés az archívumban:     
HÍREK       TRIPLEX RÁDIÓ       ADATBÁZIS KATALÓGUS       
Európa | Eurorégió | Gazdaság | Kultúra, oktatás, vallás | Tudomány | Környezetvédelem | Turizmus | Média | Sport | Ifjúság | Egyetemek | Civil szervezetek | Közlekedés | Rendőrségi hírek | Egészség | Önkormányzat | Katasztrófavédelem | Határrendészet

 RMA ALAPÍTVÁNY

Radio:
 SzegedLIVE


Időjárás

 Hőmérséklet: ° CPénzváltás
 
=
 


Határátkelők

Menetrendek

Szótárak

Média

Keresőprogramok

Apróhirdetések


 Orosházán az augusztus 20-ai programokat már az új komplexumban tarthatják
  Jó ütemben halad a Gyopárosfürdőn található rendezvénytér kialakítása. Elkészült a büfé, valamint a vizesblokk épületeinek belseje, és a térkővel kirakott sétány is. Jelenleg a színpadot díszítik és az előtetőt szerelik. Ezután jöhet a tereprendezés. A rendezvénytéren a tervezetthez képest megnövekedett energiaszükséglet, emiatt emelt műszaki tartalmú energiahálózat kiépítése vált szükségessé, így a munkálatok még két hónapot vesznek igénybe. A több mint három és fél millió forintos forrást a munkálatok kivitelezéséhez Dávid Zoltán polgármester önálló döntésként biztosította. Az augusztus 20-ai programokat az orosháziak már az új komplexumban tarthatják A több mint négyszázmillió forint vissza nem térítendő uniós forrásból a beruházás területén kialakítanak akadálymentesített parkolót és illemhelyet, továbbá a csapadékvíz hasznosulásáról is gondoskodnak.
2020.05.26. 09:28
 Jelentősen bővül a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatójának tevékenységi területe és feladatellátása
  Ez év július 1-jei hatállyal, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatójának tevékenységi területe és feladatellátása jelentősen bővül, számolt be az Egyházmegye. Kormányzati felkérésre a gyermekvédelmi szolgáltató Bács-Kiskun megyében, Békés megyében, Csongrád megyében, Jász-Nagykun Szolnok megyében, Heves megyében, Nógrád megyében, Komárom-Esztergom megyében, Pest megyében és a fővárosban valósít meg feladat ellátást. Az egyházmegye fenntartásában, immáron közel 5000 férőhelyen gondoznak családból kiemelt gyermekeket és fiatalokat. A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató mindezen túl, valamennyi katolikus fenntartású gyermekvédelmi rendszerben országos módszertani feladatokat is ellát 12 megyében.
2020.05.26. 09:28
 Június 13-án Gyopároson nyit a fürdő
  Június 13-án nyit a fürdő. Ugyan részlegesen és létszámkorlátozás mellett, de nyit közölte Dávid Zoltán Facebook oldalán. A napokban meggyőződhettem arról, hogy milyen karbantartási, javítási munkálatokat végeztek el a fürdőben az elmúlt hetekben, hogyan állnak az előkészületek. Benkő Ferenc vezérigazgató úr arról tájékoztatott, minden biztonsági, higiéniai előírást maximálisan betartva nyit meg a fürdő a következő hónap derekán. Jelen állás szerint egyelőre csak az élményfürdő terasz 3 kültéri medencéje, a kültéri óriás csúszda, az 50 m-es uszoda és az amögött található kismedence lesz látogatható. A parkfürdő több mint 10 hektáros területtel bír, így az előírt védőtávolságot tartani tudják a fürdővendégek. Vezérigazgató úr arról is tájékoztatott, hogy a bérletek, ajándékutalványok érvényességét meghosszabbították. A bejegyzésben a polgármester arra biztat mindenkit, hogy a karaténban töltött nehéz hetek után, ha teheti, június 13-ától keresse a feltöltődést, kikapcsolódást Gyopárosfürdőn.
2020.05.26. 09:26
 Kaszaperen jártak a Békés megyei rendőrök a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács mobil bűnmegelőzési centrumával
  A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai rendszeresen tartanak tájékoztatókat, rendezvényeken Békés megye kistelepülésein. A szakemberek célja, hogy széles körben terjesszék a tapasztalatok alapján gyakrabban előforduló bűncselekményekkel, és azok megelőzési lehetőségeivel kapcsolatos információkat. Kevermes után 2020. május 25-én a „Házhoz megyünk” országos bűnmegelőzési program keretein belül Kaszaperre látogattak el, ahol szintén bemutatták a BikeSafe alkalmazást, és regisztrálták is az érdeklődők kerékpárjait a kerékpárlopások megelőzését, felderítését segítő rendszerben. Közben felhívták a figyelmet arra, hogy aki vásárolni, ügyet intézni megy, sehol ne hagyja ott még rövid időre se lezáratlanul a kerékpárját! Használjanak jó minőségű zárat, és a kerékpár kormányán, kosarában ne hagyjanak táskát, telefont, pénztárcát! Jó, ha a kerékpárt hozzá zárják egy korláthoz, oszlophoz. Miközben vásárolnak, boltban, piacon válogatnak a termékek között, ne tegyék le a táskáikat, pénztárcáikat a polcra, vagy a bevásárlókocsiba, mert ha csak egy pillanatig nem figyelnek, könnyen elviheti valaki. A rendőrök válaszoltak a kaszaperiek kérdéseire és fogadták a közrenddel, közbiztonsággal kapcsolatos észrevételeket is. Emellett hasznos bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó ingyenes kiadványokat, szórólapokat biztosítottak az érdeklődőknek.
2020.05.26. 09:20
 Orosházán ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök
  Május 25-én, 14 óra 15 perc körül Orosházán, a Fürdő utcában ellenőriztek egy elektromos kerékpárral közlekedő férfit. A járművezetőnél alkoholfogyasztást jelzett a szonda és több légalkoholmérés is igazolta azt, hogy ittasan vezetett. A rendőrjárőr a férfi ellen büntetőfeljelentést tett.
2020.05.26. 08:54
 Nyolcvan százalékos a Békéscsaba-Kondoros útszakasz építése
  A Békéscsaba Kondoros M44-es gyorsforgalmi út közötti szakaszának kivitelezése május végére elérheti a nyolcvan százalék feletti készültséget, jelentették be a pénteki munkabejáráson. A békéscsabai végpontnál épülő turbókörfogalmat a gyorsforgalmi ágak lezárása mellett várhatóan már júniusban használhatják a közlekedők. A tavaly októberben átadott Kondoros-Tiszakürt szakasz átadásával csökkent a balesetek száma, a régi 44-es mellett fekvő településeken csökkent az átmenő forgalom és a légszennyezés, kisebb lett a zajterhelés. Az M44-es út megépülésével a térség vonzóbb lesz az ipartelepítés számára.
2020.05.25. 09:45
 Egyetemként működik a jövőben a Gál Ferenc Főiskola
  A napokban döntött az országgyűlés a nemzeti felsőoktatási törvény módosításáról. A döntés értelmében a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő Gál Ferenc Főiskola a jövőben egyetemként működik tovább. A döntés a megye szempontjából lényeges hiszen a Gál Ferenc Főiskola Békéscsabán gazdasági Gyulán Egészség- és Szociális Tudományi, míg Szarvason pedagógiai kart működtet. A változás több lehetőséget teremthet a megyei fiatalok számára a jövőben.
2020.05.25. 09:44
 Hétfőtől folytatódik a védőoltások beadása a hetedik osztályos tanulóknak
  Ma elkezdődött a védőoltások beadása a hetedik osztályos tanulóknak, mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos. A tavaszi kampányoltások közül a kötelező, Hepatitis B vírus elleni vakcinából az őszi első adagot 98 ezer tanuló kapta meg, a másodikat azonban márciusban csak 20 ezer diáknak tudták beadni a járványügyi helyzet miatt. Az oltásból kimaradt diákoknak június 12.-ig pótolják az oltást. Ugyanebben az időszakban kapja meg a HPV elleni védőoltás áprilisban elmaradt második adagját az a mintegy 41 ezer 7. osztályos lány, akinek a szülei igényelték ezt az oltást. Az oltások beadásáról pontos információt kapnak mind az iskolák, mind pedig a szülők. A tisztifőorvos arra kérte a szülőket, gondoskodjanak arról, hogy gyerekük megjelenjen az oltás megadott időpontjában. Hozzátette: az oltások beadása során is fokozottan ügyelnek a járványügyi szabályok betartására.
2020.05.25. 09:42
 Horgász versenyt szervezett az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület
  A hétvégén több mint ötvenen neveztek az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület által szervezett horgászversenyre. A szezonnyitóra korábban 5 mázsa háromnyaras tükörpontyot telepítettek. A verseny szombaton 18 óráig tartott. A kifogott halakat a lemérés után a versenyszabályzat szerint visszaengedték. A győztes 30, a 2. helyezett 20, a harmadik 10 ezer forint értékű ajándékutalványt kapott. A horgászokat a támogató jóvoltából az ötödik helyezettig díjazták.
2020.05.25. 09:39
 
Korábbi híreinkContact Us | Webmaster | Advertise with Us
2003-2017 RMA Regional Media Foundation. All rights reserved.
 Támogatók:

 TriplexRegioNet

 

 Partnerek:

 WETA-2001 Bt.

 Bruxinfo

 Magyar Színházi Portál

 mti_felhasználó

 Magyar Katolikus Rádió

 Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság